Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев: Очаквам започнатите промени да станат необратими

Илияна Йотова: За два месеца у нас дойдоха по-големите и значителни инвестиции

| обновено на 11.07.21 в 13:27
Снимка: БГНЕС

“Гласувах за държава, която принадлежи на интереса на обществото”, заяви президентът Румен Радев, след като упражни правото си на глас. Той изрази надеждата, че партиите ще подходят отговорно и конструктивно, за да оправдаят очакванията на гражданите. Президентът подчерта, че най-важното днес е българите да излязат и масово да гласуват. “Това не е само мярка да преодолеем всякакъв опит за преиначаване на нашия глас, това е начинът да осъзнаем, че ако искаме да имаме легитимно и стабилно правителство и парламент, трябва да ги направим такива”, заяви държавният глава. Той каза още, че очаква започнатите промени към по-добро да бъдат необратими.

“Гласувах за демокрация и за връщане на правовата държава с правила и закони”, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, която упражни правото си на вот. Тя коментира, че е обнадеждена от енергията за промяна и от това, че има ясна алтернатива. “Хората виждат, че може да се управлява професионално и с визия за България", добави вицепрезидентът, подчертавайки, че за двата месеца, в които служебното правителство е на власт, у нас са дошли по-големите и значителни инвестиции. Вицепрезидентът призова хората масово да гласуват и да не се поддават на “сплашвания с машини и на манипулации”. “Опитите за манипулации никога няма да спрат, защото има политически сили, които така печелят избори години наред”, каза още тя.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Кангалджиев

Димитър Кангалджиев поема овакантения пост на главен секретар на МВР

Длъжността "главен секретар на МВР" ще изпълнява главен комисар Димитър Кангалджиев, досегашен заместник главен секретар, съобщиха от МВР. Той ще замени на поста Живко Коцев до назначаването на титуляр. Президентът отстрани главния секретар на..

публикувано на 10.04.24 в 18:49
Живко Коцев

Президентът отстрани главния секретар на вътрешното министерство

По предложение на служебното правителство президентът подписа указ за прекратяване правомощията и освобождаване от длъжност на главния секретар на МВР Живко Коцев, съобщи пресцентърът на държавния глава. Мотивът на правителството е "заради тежко..

публикувано на 10.04.24 в 14:02
Живко Коцев

Правителството иска да уволни главния секретар на вътрешното министерство

Правителството предложи на президента Румен Радев да издаде Указ за прекратяване правомощията на главния секретар на Министерството на вътрешните работи гл. комисар Живко Коцев и освобождаването му от длъжност, съобщи правителствената пресслужба...

публикувано на 10.04.24 в 09:10