Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„Има такъв народ“ печелят във Великобритания и Германия

Вече има първи резултати от гласуването във Великобритания и те показват убедителна победа в 135-те изборни секции на партията „Има такъв народ“. Според кореспондентът на БНР в Лондон Веселин Паунов, партията на Слави Трифонов печели 49,76% от вота. Втора на острова е „Демократична България“ с 21,12% , а трета „Възраждане“ с 7,76% от гласовете, изпреварвайки ГЕРБ-СДС.

Активност на вота сходна с изборите през април отчитат и българите в Германия на 11 юли. Отново най-много бюлетини от гласувалите 33 500 българи са подадени за „Има такъв народ“ и „Демократична България“, съобщава от Федералната република Капка Тодорова. Но на втория вот двете политически сили са разменили местата си и "Има такъв народ" е водеща.

Още от категорията

Правителството смени председателя на Държавната агенция за българите в чужбина

Служебното правителство прие решение, с което освобождава Илия Гюдженов като председател на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ). За председател на Агенцията е определен Тодор Ванчев, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет...

публикувано на 14.10.21 в 19:18
Аля Герджик Снимка: Facebook / @bulgarian.league2020

Аля Герджик е новата „Мис Българка” в Украйна

Българите в Украйна проведоха традиционния конкурс „Мис Българка 2021”. Главната корона за 2021 година бе връчена на Аля Герджик от с. Вайсал, Болградски район. Сред наградите за победителката е пътуване до България, осигурено от Асоциацията на..

публикувано на 14.10.21 в 15:07

Експозицията „Български книги отдалече“ – за всеки, който има сърце за България

Изложба от близо 100 книги на български автори от 23 държави на шест континента бе открита в Националната библиотека. „Тя е за всеки, който има очи, сърце и душа за България“, каза Красимира Александрова, директор на библиотеката.  Пред БНР тя поясни ,..

публикувано на 13.10.21 в 17:06