Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„Има такъв народ“ печелят във Великобритания и Германия

Вече има първи резултати от гласуването във Великобритания и те показват убедителна победа в 135-те изборни секции на партията „Има такъв народ“. Според кореспондентът на БНР в Лондон Веселин Паунов, партията на Слави Трифонов печели 49,76% от вота. Втора на острова е „Демократична България“ с 21,12% , а трета „Възраждане“ с 7,76% от гласовете, изпреварвайки ГЕРБ-СДС.

Активност на вота сходна с изборите през април отчитат и българите в Германия на 11 юли. Отново най-много бюлетини от гласувалите 33 500 българи са подадени за „Има такъв народ“ и „Демократична България“, съобщава от Федералната република Капка Тодорова. Но на втория вот двете политически сили са разменили местата си и "Има такъв народ" е водеща.

Още от категорията

В Чикаго ще проведат български книжен пазар

По пътя на Алеко, но с еднопосочен билет, заминаха 380 заглавия на 80 съвременни български писатели. На 5 декември в Чикаго за пръв път ще бъде открит "Пазар на българската книга", организиран от екипа на културен център “Магура”. "В чужбина..

публикувано на 22.11.21 в 13:48

Вторият мандат на Румен Радев – заявка за по-силно участие в обществено-политическия живот

Румен Радев спечели убедителна победа на втория тур на президентските избори, а вторият му мандат на поста държавен глава е натоварен със сериозни очаквания. Още повече, че последните месеци на политическа криза и служебно правителство доказаха, че..

публикувано на 22.11.21 в 12:29

По-слаба мотивация за гласуване и сред българите в чужбина

Равен, не особено вълнуващ изборен ден с очаквано ниска избирателна активност – това е усещането от деня на балотажа, в който българските граждани трябва да изберат своя президент за следващите пет години. На втория тур на президентския..

публикувано на 21.11.21 в 18:38
Подкасти от БНР