Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„Има такъв народ“ печелят във Великобритания и Германия

Вече има първи резултати от гласуването във Великобритания и те показват убедителна победа в 135-те изборни секции на партията „Има такъв народ“. Според кореспондентът на БНР в Лондон Веселин Паунов, партията на Слави Трифонов печели 49,76% от вота. Втора на острова е „Демократична България“ с 21,12% , а трета „Възраждане“ с 7,76% от гласовете, изпреварвайки ГЕРБ-СДС.

Активност на вота сходна с изборите през април отчитат и българите в Германия на 11 юли. Отново най-много бюлетини от гласувалите 33 500 българи са подадени за „Има такъв народ“ и „Демократична България“, съобщава от Федералната република Капка Тодорова. Но на втория вот двете политически сили са разменили местата си и "Има такъв народ" е водеща.

Още от категорията

Логистични проблеми в САЩ, Австралия и Нова Зеландия за вота на 21 ноември

Бюлетините за президентските избори могат да пристигнат в редица американски градове със закъснение, предупредиха българи от САЩ. Сигнали са подадени от Индианаполис, Хюстън, Бостън, Портланд и други градове, където има проблеми с доставките на..

публикувано на 18.11.21 в 08:58

Рекорден брой са гласувалите българи в САЩ

На проведените на 14 ноември парламентарни и президентски избори гласуваха рекорден брой български граждани в САЩ - над 11 300. Така е подобрен рекордът от 10 500 българи, които гласуваха на територията на САЩ на парламентарните избори, проведени през..

публикувано на 16.11.21 в 11:06

Политологът Неделчо Михайлов: Чувството за несигурност на българите обяснява резултата от вота

Това бяха безпрецедентни трети избори за НС, заедно с президентски, в една безпрецедентна обстановка на глобална пандемия със всички произтичащи от нея кризи, които повлияха на чувството за несигурност на българина, а оттам и на резултатите от вота –..

публикувано на 15.11.21 в 15:29
Подкасти от БНР