Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„Има такъв народ“ печелят във Великобритания и Германия

Вече има първи резултати от гласуването във Великобритания и те показват убедителна победа в 135-те изборни секции на партията „Има такъв народ“. Според кореспондентът на БНР в Лондон Веселин Паунов, партията на Слави Трифонов печели 49,76% от вота. Втора на острова е „Демократична България“ с 21,12% , а трета „Възраждане“ с 7,76% от гласовете, изпреварвайки ГЕРБ-СДС.

Активност на вота сходна с изборите през април отчитат и българите в Германия на 11 юли. Отново най-много бюлетини от гласувалите 33 500 българи са подадени за „Има такъв народ“ и „Демократична България“, съобщава от Федералната република Капка Тодорова. Но на втория вот двете политически сили са разменили местата си и "Има такъв народ" е водеща.

Още от категорията

Улица в Италия носи името на Васил Левски

В италианското градче Болгаре в областта Ломбардия кръстиха улица на името на Васил Левски. Идеята е на българския генерален консул в Милано Таня Димитрова . Градчето Болгаре, с население от 7000 души, e в съседство на Бергамо. Съществува от времето на..

публикувано на 07.10.21 в 11:53
Димитър Иванов

Доброволците очакват организационни трудности пред изборите в чужбина

Екипите по места са уморени. Централната избирателна комисия - ЦИК не е отговорила на нашите предложения за съвместна работа.   Очертават се тежки избори за организиране в чужбина. Това прогнозира пред БНР Димитър Иванов от „Мрежата на изборните..

публикувано на 07.10.21 в 09:46
Проф. Ивайло Груев

Фигурата на спасителя – все така търсена, въпреки горчивите уроци от миналото

Как изглежда България на прага на трети за годината парламентарни избори и редовен вот за президент и вицепрезидент? Какви са надеждите за формирането на стабилно мнозинство, което е в състояние да излъчи правителство? Тези въпроси не спират да..

публикувано на 06.10.21 в 11:29