Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„Има такъв народ“ печелят във Великобритания и Германия

Вече има първи резултати от гласуването във Великобритания и те показват убедителна победа в 135-те изборни секции на партията „Има такъв народ“. Според кореспондентът на БНР в Лондон Веселин Паунов, партията на Слави Трифонов печели 49,76% от вота. Втора на острова е „Демократична България“ с 21,12% , а трета „Възраждане“ с 7,76% от гласовете, изпреварвайки ГЕРБ-СДС.

Активност на вота сходна с изборите през април отчитат и българите в Германия на 11 юли. Отново най-много бюлетини от гласувалите 33 500 българи са подадени за „Има такъв народ“ и „Демократична България“, съобщава от Федералната република Капка Тодорова. Но на втория вот двете политически сили са разменили местата си и "Има такъв народ" е водеща.

Още от категорията

„Българите в Урал и Сибир“ във фокуса на конференция в София

Учени от България, Русия, Украйна и Молдова участват в двудневната конференция в рамките на проекта „Българите в Урал и Сибир през ХХ – ХХI век: история, култура, идентичност“. Ръководител на проекта от българска страна, финансиран от фонд „Научни..

публикувано на 05.10.21 в 15:32

Българското школо в Лондон приветства 23-ма първокласници тази есен

23 българчета от Лондон и техните семейства се срещнаха за първи път с Букварите и започнаха своето ограмотяване в книжовен български език в училището към българското посолство там, научаваме от сайта на Асоциацията на българските училища в чужбина...

публикувано на 01.10.21 в 15:30

Най-много заявленията за гласуване в чужбина идват от САЩ, Германия и Великобритания

Електронното заявление за гласуване извън страната за изборите за президент и парламент на 14 ноември вече е активно през сайта на Централната избирателна комисия - ЦИК.  Най-много заявления в първите часове от работата на системата са подадени от САЩ,..

публикувано на 01.10.21 в 10:26