Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виртуозът Васко Василев споделя със света красотата на София в пет видеоклипа

Снимка: БГНЕС

Много от моите приятели, които идват в България, обожават София. Затова исках да направя нещо, чрез което в цял свят да виждат красотата на нашия град – споделя световноизвестният цигулар Васко Василев за желанието, провокирало го да реализира новия си проект.

Сред локациите, заснети в кратките клипове са емблематични за града ни места като планината Витоша, Народният театър „Иван Вазов“, Лъвов мост, катедралният храм „Света Неделя“, ротондата „Свети Георги“, католическата катедрала „Свети Йосиф“, Националният дворец на културата, сградата на Регионалния исторически музей в София.

Проектът се реализира със съдействието на Столична община. Първото видео, което съчетава панорами от София с музиката на Франц Шуберт, вече е достъпно в официалния видеоканал на музиканта.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

проф. Златимир Коларов с читатели в Тирана, Албания

Проф. Златимир Коларов представи романа си "По тънката повърхност на леда" в Тирана

С нотки на артистичност, топли чувства и голям интерес премина официалното представяне на книгата "По тънката повърхност на леда" на Златимир Коларов в едно от помещенията на Вила "София", в албанската столица Тирана. Интересът към творбата беше..

публикувано на 15.03.24 в 19:25

Зоран Мише показва своята "Борба/ Kampf" в Българския културен институт в Берлин

На 14 март в Българският културен институт в Берлин се открива изложбата "Борба/ Kampf" на художника-график Зоран Мише. Тя е продължение на инициативата между БКИ-Берлин, Националното училище за изящни изкуства "Илия Петров"и галерия "Дебют" за..

публикувано на 13.03.24 в 20:25

Филми от шест континента на "София филм фест“

„Отворете вратите към световното кино!“ - това е мотото, под което от 13 до 31 март в българската столица ще се проведе 28-ият „София филм фест“. Фестивалната програма включва 143 пълнометражни игрални, документални и анимационни филма, както и..

публикувано на 13.03.24 в 07:00