Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български плаж попадна в Топ 50 за 2021 г.

„Златни пясъци“
Снимка: bigseventravel.com

„Златни пясъци“ попаднаха в годишната класация на най-добрите 50 плажа в света на международния уебсайт Big 7 Travel. Редакторите на изданието подредиха нашия плаж редом до спиращи дъха крайморски заливи, като хавайския Sunset Beach или Baia delle Zagare в Пулия /Италия/. Престижното първо място в класацията е отредено на фантастичния Vaeroy Beach в Норвегия. Българската плажна ивица се нарежда на 38 -то място, непосредствено преди Agiba Beach в Египет и Ipanema Beach в Rio de Janeiro /Бразилия/.

„Златни пясъци“ се намират близо до Варна и е един от най-красивите, да не казваме най-красивият плаж в региона. Водата е бистра и с идеалната температура за плуване. А пясъкът отговаря на името на курорта!“, коментират редакторите на Big 7 Travel.

Напомняме, че плажът на „Златни пясъци“ е един от 13-те  български плажа, които покриват международния стандарт „Син флаг“ за 2021 г.  Плажната ивица, с дължина 3,5 км., се отличава със своя много фин, златист пясък и предоставя чудесни възможности за релакс и плажни спортове. Съвсем близо се намира и едноименният Природен парк, предлагащ тучна зеленина и разнообразие от сенчести туристически маршрути.

Съставил: Венета Николова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Google актуализира функцията си за навигация с нови снимки от нашата страна

Колите на Google Street View отново ще прекосят България тази година. През следващите месеци те ще посетят над 25 града, сред които Смолян, Златоград, Исперих, Кърджали и Перник. Целта, освен да се актуализират изображенията на градовете и пътищата,..

публикувано на 06.04.24 в 09:10

Пътувай емоционално – туризмът като автентично преживяване и уединение с природата

Свръх туризмът, причинен от невиждания бум на пътуванията след края на епидемията е причина хората да търсят алтернатива на общоприетите представи за почивка. Особено сред по-младите поколения има пресищане от стандартните екскурзии до известни..

публикувано на 04.04.24 в 10:10

"А place of many stories" – южното ни Черноморие с нов рекламен клип (ВИДЕО)

"А place of many stories" или "Място с много истории“ – така се нарича най-новият клип, който рекламира възможностите за летен отдих и развлечения на южното ни Черноморие. Видеото е насочено предимно към пазарите във Великобритания и Средна Европа и..

публикувано на 31.03.24 в 09:10