Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът призова партиите да поемат политическа отговорност

Снимка: ЕПА/БГНЕС

“Този път партиите нямат право на грешка”, заяви във Варна президентът Румен Радев и посъветва лидерите им да поемат политическа отговорност. По думите му, обществото ни очаква от партиите, обявили се срещу порочния управленски модел, да представят в диалог конкретни решения, а не оправдания.

Що се отнася до предложението за предсрочно освобождаване на главния прокурор, Румен Радев заяви, че оставката на Иван Гешев ще бъде в полза на гражданското общество. Според президента оглушителното мълчание за вихрещата се корупция на най-високи места в държавата, знаковите корупционни скандали с харчените на тъмно милиарди публични средства и в същото време клеветенето на неудобните от прокуратурата делегитимират обвинението и главния прокурор. “Това е закономерен резултат от всичко случило се до момента”, обобщи той.

Още по темата, вижте ТУК



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ремонт на служебния кабинет предлага премиерът Димитър Главчев

Броени дни след полагането на клетва на министрите от служебния кабинет, премиерът Димитър Главчев предложи персонални промени в състава на Министерския съвет. Първата се отнася до Министерството на външните работи. Мотивирано с нуждата от..

публикувано на 16.04.24 в 16:45

Антъни Блинкен: Съюзниците в Черно море могат да разчитат на САЩ

Инвестицията в сигурността на Черно море ще гарантира мира и свободата в регионален план и Европа. България подкрепя мирната формула на украинския президент Володимир Зеленески и ще участва в мирната конференция на високо равнище за Украйна в през..

публикувано на 15.04.24 в 11:52

България и Украйна домакинстват конференция, посветена на сигурността в Черно море

България и Украйна ще бъдат съвместен домакин на Втората конференция, посветена на сигурността в Черно море, в рамките на Международната Кримска платформа. Форумът е организиран от българските и от украинските министерства на външните работи и на..

публикувано на 15.04.24 в 06:00