Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Президентът призова партиите да поемат политическа отговорност

Снимка: ЕПА/БГНЕС

“Този път партиите нямат право на грешка”, заяви във Варна президентът Румен Радев и посъветва лидерите им да поемат политическа отговорност. По думите му, обществото ни очаква от партиите, обявили се срещу порочния управленски модел, да представят в диалог конкретни решения, а не оправдания.

Що се отнася до предложението за предсрочно освобождаване на главния прокурор, Румен Радев заяви, че оставката на Иван Гешев ще бъде в полза на гражданското общество. Според президента оглушителното мълчание за вихрещата се корупция на най-високи места в държавата, знаковите корупционни скандали с харчените на тъмно милиарди публични средства и в същото време клеветенето на неудобните от прокуратурата делегитимират обвинението и главния прокурор. “Това е закономерен резултат от всичко случило се до момента”, обобщи той.

Още по темата, вижте ТУК

Още от категорията

Дубравка Шуица

Заместник-председателят на ЕК по демокрацията и демографията Дубравка Шуица идва в България

Заместник-председателят на Европейската комисия по въпросите на демокрацията и демографията Дубравка Шуица пристига днес на посещение в България. За това съобщиха от Отдел "Преса и медии" на Представителството на Европейската комисия в България. Шуица ще..

публикувано на 12.10.21 в 06:35
Кристалина Георгиева

Ново обвинение срещу Кристалина Георгиева

Международният валутен фонд обяви, че скоро ще реши дали управляващият директор Кристалина Георгиева ще запази поста си. След заседание, приключило през тази нощ, стана ясно, че изпълнителният борд на фонда е постигнал значителен напредък по случая...

публикувано на 09.10.21 в 10:05

България препотвърди подкрепата за европерспектива на Западните Балкани с условие

Министърът на външните работи Светлан Стоев потвърди категоричната и последователна подкрепа на България за европейската интеграция на страните от Западните Балкани на среща с генералния секретар на базирания в Сараево Съвет за регионално сътрудничество..

публикувано на 08.10.21 в 17:12