Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Президентът призова партиите да поемат политическа отговорност

Снимка: ЕПА/БГНЕС

“Този път партиите нямат право на грешка”, заяви във Варна президентът Румен Радев и посъветва лидерите им да поемат политическа отговорност. По думите му, обществото ни очаква от партиите, обявили се срещу порочния управленски модел, да представят в диалог конкретни решения, а не оправдания.

Що се отнася до предложението за предсрочно освобождаване на главния прокурор, Румен Радев заяви, че оставката на Иван Гешев ще бъде в полза на гражданското общество. Според президента оглушителното мълчание за вихрещата се корупция на най-високи места в държавата, знаковите корупционни скандали с харчените на тъмно милиарди публични средства и в същото време клеветенето на неудобните от прокуратурата делегитимират обвинението и главния прокурор. “Това е закономерен резултат от всичко случило се до момента”, обобщи той.

Още по темата, вижте ТУК

Още от категорията

Буяр Османи: Включване на българите в Конституцията не противоречи на интересите на Скопие

Министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи заяви, че предложението за включване на българската общност в Конституцията не противоречи на интересите на Скопие. По думите на Османи, страната му никога не е имала проблем да признае..

публикувано на 07.10.21 в 17:58

Незабавното решение на спора между София и Скопие е невъзможно

Не могат да се вземат незабавни решения за разрешаването на спора между България и Република Северна Македония, защото в България предстоят парламентарни и президентски избори. Това заяви германският канцлер Ангела Меркел след края на срещата на върха ЕС -..

публикувано на 07.10.21 в 09:15

Скопие и София ще преговарят за протокол към договора от 2017 г.

Ключът към съгласието на България за начало на преговори на Република Северна Македония за членство в ЕС зависи от това Скопие да спазва Договора за приятелство и добросъседство. Това заяви президентът Румен Радев на срещата ЕС-Западни Балкани в..

публикувано на 06.10.21 в 12:50