Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът призова партиите да поемат политическа отговорност

Снимка: ЕПА/БГНЕС

“Този път партиите нямат право на грешка”, заяви във Варна президентът Румен Радев и посъветва лидерите им да поемат политическа отговорност. По думите му, обществото ни очаква от партиите, обявили се срещу порочния управленски модел, да представят в диалог конкретни решения, а не оправдания.

Що се отнася до предложението за предсрочно освобождаване на главния прокурор, Румен Радев заяви, че оставката на Иван Гешев ще бъде в полза на гражданското общество. Според президента оглушителното мълчание за вихрещата се корупция на най-високи места в държавата, знаковите корупционни скандали с харчените на тъмно милиарди публични средства и в същото време клеветенето на неудобните от прокуратурата делегитимират обвинението и главния прокурор. “Това е закономерен резултат от всичко случило се до момента”, обобщи той.

Още по темата, вижте ТУК



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

БСП ще работи за широко ляво обединение

Българската социалистическа партия ще покани на 1 май т.г. над 25 партии в левия спектър, както и над 20 близки по идеология граждански сдружения и неправителствени организации, съобщи лидерът Корнелия Нинова след днешния Национален съвет. “ Ще..

публикувано на 13.04.24 в 16:19
Стефан Димитров

Подготовката на изборите зад граница върви по план

От Министерството на външните работи обявиха, че получават достатъчно средства за организацията на изборите зад граница. Служебният външен министър Стефан Димитров увери, че подготовката върви по план. В МВнР е сформирана работната група..

публикувано на 11.04.24 в 18:55

Честността на вота е без алтернатива, обеща служебният премиер

За служебния кабинет честните избори ще бъдат приоритет и са без алтернатива. Той ще се противопостави по всякакъв начин на купения вот. Това обяви на първото заседание на новото правителство премиерът Димитър Главчев. По думите му, предстои..

публикувано на 11.04.24 в 15:25