Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ива Митева отново е председател на парламента

Снимка: БГНЕС

Готовност за диалог и съставяне на ново правителство до две седмици беше заявена от трибуната на започналото работа днес ново 46-о Народно събрание. 

Със 137 гласа „за“, един „против“ и 99 „въздържал се“ Ива Митева от „Има такъв народ“ е избрана за председател на парламента. Тя бе подкрепена от „Има такъв народ“, „Демократична България“, „Изправи се БГ! Ние идваме“ и частично от ДПС. От ГЕРБ и БСП се въздържаха. Против гласува само Георги Кадиев от левицата. Обяснявайки отрицателния си вот Кадиев заяви, че причината е липсата на диалог при издигането на кандидатурата.

За заместници на Митева са избрани Виктория Василева от „Има такъв народ“, Росица Кирова – от ГЕРБ-СДС, Кристиан Вигенин – от „БСП за България“, Атанас Атанасов – от „Демократична България“, Мукаддес Налбант – от ДПС, и Татяна Дончева от „Изправи се БГ, ние идваме“.


Още от категорията

Дубравка Шуица

Заместник-председателят на ЕК по демокрацията и демографията Дубравка Шуица идва в България

Заместник-председателят на Европейската комисия по въпросите на демокрацията и демографията Дубравка Шуица пристига днес на посещение в България. За това съобщиха от Отдел "Преса и медии" на Представителството на Европейската комисия в България. Шуица ще..

публикувано на 12.10.21 в 06:35
Кристалина Георгиева

Ново обвинение срещу Кристалина Георгиева

Международният валутен фонд обяви, че скоро ще реши дали управляващият директор Кристалина Георгиева ще запази поста си. След заседание, приключило през тази нощ, стана ясно, че изпълнителният борд на фонда е постигнал значителен напредък по случая...

публикувано на 09.10.21 в 10:05

България препотвърди подкрепата за европерспектива на Западните Балкани с условие

Министърът на външните работи Светлан Стоев потвърди категоричната и последователна подкрепа на България за европейската интеграция на страните от Западните Балкани на среща с генералния секретар на базирания в Сараево Съвет за регионално сътрудничество..

публикувано на 08.10.21 в 17:12