Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ива Митева отново е председател на парламента

Снимка: БГНЕС

Готовност за диалог и съставяне на ново правителство до две седмици беше заявена от трибуната на започналото работа днес ново 46-о Народно събрание. 

Със 137 гласа „за“, един „против“ и 99 „въздържал се“ Ива Митева от „Има такъв народ“ е избрана за председател на парламента. Тя бе подкрепена от „Има такъв народ“, „Демократична България“, „Изправи се БГ! Ние идваме“ и частично от ДПС. От ГЕРБ и БСП се въздържаха. Против гласува само Георги Кадиев от левицата. Обяснявайки отрицателния си вот Кадиев заяви, че причината е липсата на диалог при издигането на кандидатурата.

За заместници на Митева са избрани Виктория Василева от „Има такъв народ“, Росица Кирова – от ГЕРБ-СДС, Кристиан Вигенин – от „БСП за България“, Атанас Атанасов – от „Демократична България“, Мукаддес Налбант – от ДПС, и Татяна Дончева от „Изправи се БГ, ние идваме“.


Още от категорията

Президентът Румен Радев ще участва в Срещата на върха ЕС-Западни Балкани

Днес в Бърдо, Словения, се провежда Срещата на върха Европейски съюз-Западни Балкани, на която България ще бъде представлявана от президента Румен Радев. В рамките на срещата българският президент е поканен от европейския комисар по съседство и..

публикувано на 06.10.21 в 06:15

В диалога със Северна Македония България защитава ценностите на ЕС

В диалога с Република Северна Македония България отстоява не само национални интереси, а преди всичко ценностите на ЕС, в чиято основа са демокрацията и уважението на човешките права. Това е заявил президентът Румен Радев в телефонен разговор с..

публикувано на 05.10.21 в 11:06
Лозан Панов

Инициативен комитет издига кандидатурата на Лозан Панов за президент

Лозан Панов влиза в надпреварата за президент четири месеца преди края на седемгодишния си мандат като председател на Върховния касационен съд, научи БНР от свои източници. Инициатор за издигането на кандидатурата му е неправителствената организация..

публикувано на 02.10.21 в 09:48