Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ива Митева отново е председател на парламента

Снимка: БГНЕС

Готовност за диалог и съставяне на ново правителство до две седмици беше заявена от трибуната на започналото работа днес ново 46-о Народно събрание. 

Със 137 гласа „за“, един „против“ и 99 „въздържал се“ Ива Митева от „Има такъв народ“ е избрана за председател на парламента. Тя бе подкрепена от „Има такъв народ“, „Демократична България“, „Изправи се БГ! Ние идваме“ и частично от ДПС. От ГЕРБ и БСП се въздържаха. Против гласува само Георги Кадиев от левицата. Обяснявайки отрицателния си вот Кадиев заяви, че причината е липсата на диалог при издигането на кандидатурата.

За заместници на Митева са избрани Виктория Василева от „Има такъв народ“, Росица Кирова – от ГЕРБ-СДС, Кристиан Вигенин – от „БСП за България“, Атанас Атанасов – от „Демократична България“, Мукаддес Налбант – от ДПС, и Татяна Дончева от „Изправи се БГ, ние идваме“.


Още от категорията

Паралелно преброяване на Галъп: Румен Радев получава 66.4 % от гласовете

Кандидатът за президент Румен Радев печели втория тур на изборите за президент на България с 66.4 % от гласовете на избирателите. Това показва 100% извадка от паралелното преброяване на социологическа агенция „Галъп интернешънъл болкан“, медиен партньор на..

публикувано на 21.11.21 в 21:03

Галъп: С убедителна преднина Румен Радев печели президентските избори в България

Кандидатът за президент Румен Радев печели втория тур на изборите, изпреварвайки с 34 % другия кандидат – Анастас Герджиков. Това показват резултатите от екзитпола на социологическа агенция „Галъп интернешънъл болкан“, медиен партньор на БНР, към 20 часа..

публикувано на 21.11.21 в 20:00

България избира президент

За седми пореден път в демократичната си история България избира президент на републиката. Изборът се извършва пряко от българските граждани на всеки пет години, като президентът може да бъде преизбиран само веднъж. Днес е вторият тур на вота..

публикувано на 21.11.21 в 07:05
Подкасти от БНР