Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ива Митева отново е председател на парламента

Снимка: БГНЕС

Готовност за диалог и съставяне на ново правителство до две седмици беше заявена от трибуната на започналото работа днес ново 46-о Народно събрание. 

Със 137 гласа „за“, един „против“ и 99 „въздържал се“ Ива Митева от „Има такъв народ“ е избрана за председател на парламента. Тя бе подкрепена от „Има такъв народ“, „Демократична България“, „Изправи се БГ! Ние идваме“ и частично от ДПС. От ГЕРБ и БСП се въздържаха. Против гласува само Георги Кадиев от левицата. Обяснявайки отрицателния си вот Кадиев заяви, че причината е липсата на диалог при издигането на кандидатурата.

За заместници на Митева са избрани Виктория Василева от „Има такъв народ“, Росица Кирова – от ГЕРБ-СДС, Кристиан Вигенин – от „БСП за България“, Атанас Атанасов – от „Демократична България“, Мукаддес Налбант – от ДПС, и Татяна Дончева от „Изправи се БГ, ние идваме“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Атанас Атанасов

ПП-ДБ: Шефът на военното разузнаване е в контакт с руските служби

"Шефът на служба "Военно разузнаване" Венелин Венев поддържа контакт с руските служби. Имам такава информация", това заяви пред БНР съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов. По думите му в момента се провежда предизборно..

публикувано на 07.04.24 в 12:26
Кирил Петков

ПП-ДБ няма да управлява с ГЕРБ, докато зад партията наднича Делян Пеевски

“ Продължаваме промяната – Демократична България ” няма влиза в коалиция с ГЕРБ, докато лидерът на ДПС Делян Пеевски управлява тази партия .” Това заяви пред бТВ съпредседателят на ПП Кирил Петков, изтъквайки, че решението няма да бъде повлияно от..

публикувано на 06.04.24 в 08:56

Дясно-консервативен съюз "Синя България" се обяви за алтернатива на "либералните сглобки"

Поставя се началото на дясно-консервативен съюз "Синя България" като "политическа алтернатива на либералните сглобки и левите евразийски проекти". Той се ориентира към "всички, които са убедени, че сигурността ни се гарантира от силна България в Европа на..

публикувано на 05.04.24 в 15:54