Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полина Трифонова започна с победа в Токио

Снимка: архив

С победа и загуби започна олимпийският ден в Токио за българските спортисти. В квалификациите по тенис на маса Полина Трифонова елиминира шампионката на Африка от 2010 г. Сара Анфу (Камерун) с 4:1 и в първия кръг на основната схема ще се изправи срещу Сара де Нуте от Люксембург.

Джудистът Янислав Герчев отпадна на осминафиналите в категория до 60 кг. Българинът загуби с ипон в 1,29-ата минута на продължението в равностоен мач срещу вицешампиона на Игрите на Азия и Океания Юн Вей Ян (Тайван).

Двукратните европейски шампионки по бадминтон Габриела и Стефани Стоеви също имаха малшанс в първата си среща и отстъпиха с 1:2 гейма пред световните №5 в олимпийската схема представителки на Южна Корея Ким Со-йон и Кон Хи-йонг.

Дебютантът Дейвид Хъдълстоун игра с контузия на глезена на всичките шест уреда, но не успя да преодолее квалификациите в спортната гимнастика и отпадна от олимпийските игри.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Нургюл Салимова

Нургюл Салимова записа първа победа в Турнира на претендентките

Нургюл Салимова записа първа победа в Турнира на претендентките Нургюл Салимова постигна първа победа в Турнира на претендентките за световната титла по шахмат при жените в Торонто. В IV кръг от надпреварата в канадския град 20-годишната..

публикувано на 08.04.24 в 10:10

ЦСКА надви "Левски" във вечното дерби

Отборът на ЦСКА-София победи "Левски" с 2:0 в дербито от 28-ия кръг на Първа лига. Червените не дадоха шансове на съперника си пред над 30 000 зрители на Националния стадион "Васил Левски".  На мач като на война - рекордни количества бомбички за..

публикувано на 07.04.24 в 17:18
Карлос Насар

Карлос Насар със златен медал на Световната купа по вдигане на тежести

Карлос Насар спечели златен медал на турнира за Световната купа по вдигане на тежести, която тази година се провежда в Пукет, Тайланд. Българинът стана шампион с 396 кг в двубоя в категория до 89 килограма при мъжете. В изхвърлянето 19-годишният..

публикувано на 07.04.24 в 09:24