Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мая Манолова: Правителство ще има

Мая Манолова
Снимка: БГНЕС

“Получихме пълна подкрепа за приоритетите, зад които стоим, и вярваме, че ще бъде съставен кабинет”, заяви Мая Манолова от “Изправи се, Бг! Ние идваме!” след консултациите с “Има такъв народ” за съставяне на правителство. Депутатът каза още, че ГЕРБ и ДПС не трябва да имат влияние в бъдещия кабинет. „Има такъв народ“ няма да допусне такова влияние”, категоричен беше Тошко Йорданов.

Според Мая Манолова не е страшно да се състави правителство на малцинството. “Когато става дума за политики и решения в интерес на хората искам да видя коя парламентарна група няма да ги подкрепи“, добави тя. Следобед предстоят преговори с "БСП за България".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев и Румен Радев

Днес става ясно кой ще бъде служебен външен министър

Президентът Румен Радев днес ще приеме служебния премиер Димитър Главчев, за да обсъди с него предложените рокади в състава на правителството. Служебният премиер Димитър Главчев иска да бъде и външен министър Министър-председателят настоява..

публикувано на 22.04.24 в 07:00
Христо Иванов

Президентът трябва да се консултира с партиите преди да назначи нови министри

Президентът Румен Радев отказва да приложи текстовете от Конституцията, които определят ролята на държавния глава като посредник и балансьор , заяви пред БНР съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов по повод казуса с евентуалната смяна на министри в..

публикувано на 21.04.24 в 14:48

Служебният кабинет приветства решението на САЩ да отпусне 61 млрд. долара на Украйна

“ Приветстваме решението на Камарата на представителите в Конгреса на САЩ за мощната подкрепа за Украйна ”, написаха от Министерския съвет на фейсбук страницата си по повод одобрената дългоочаквана помощ за страната на стойност 61 млрд. долара...

публикувано на 21.04.24 в 09:37