Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Нови правила за влизане в България от държави в червената зона

Снимка: архив

От четвъртък, 29 юли 2021 г., българските граждани, лицата с постоянно или продължително пребиваване в България и техните семейства, гражданите на ЕС и Европейското икономическо пространство, сезонните работници и чужденците, които придобиват българско гражданство и пристигащи от държави, включени в червената зона, ще влизат у нас срещу представяне на цифров Covid сертификат на ЕС за ваксинация и отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди пристигане. Това нарежда министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров в своя заповед от 27 юли 2021 г.

Същите лица, ако не представят документ за ваксинация, трябва да покажат отрицателен PCR тест, като те подлежат и на задължителна 10-дневна карантина.

Със заповедта се допуска влизането в страната без документи за Covid-19 на деца до 12-годишна възраст, независимо от зоната, в която попада държавата, от която идват. 

Още от категорията

15% от българите са наясно с позицията на България за успешен зелен преход

Зеленият скептицизъм няма много привърженици в България. Най-младите и висшистите в най-голяма степен поддържат зелените политики.Това показва проучване на социологическа агенция „Тренд”,  проведено по поръчка на dir.bg и 3Еnews и публикувано преди..

публикувано на 14.10.21 в 15:41

Решават казус с издирван от Гърция българин за трафик на емигранти

Пловдивският Апелативен съд обсъжда дали Тошко Тодоров - Машора, който е издирван с Европейска заповед за арест от Гърция по обвинение  за трафик на хора, да остане в ареста и да бъде екстрадиран в Гърция. 64 годишният мъж от с. Столетово преди 2..

публикувано на 14.10.21 в 10:11

С над 2000 спадат за денонощието поставените ваксини срещу Covid

3327 са новите случаи на коронавирус в страната за изминалото денонощие. Положителни са 17,5% от направените 19 059 теста, сочи порталът coronavirus.bg. Това са със 142 случая по-малко от сряда и спад в процента на инфектираните с 2,2 на сто. От..

публикувано на 14.10.21 в 08:46