Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България популяризира туризма си сред скандинавците

Снимка: Министерство на туризма

Журналисти, блогъри и инфлуенсъри от Дания, Норвегия, Швеция и Финландия бяха у нас на опознавателен тур, организиран от Министерството на туризма, съобщава пресцентърът на ведомството.

Туровете имат за цел да популяризират страната ни като сигурна и безопасна дестинация с разнообразни възможности за туризъм. Участниците от Скандиванието са се насладили на красотата на българското Черноморие, на някои от големите градове и на част от спа курортите, запознали са се с богатото ни културно наследство, вкусили са и от традиционната българска кухня.

Участниците в опознавателните турове споделят своите впечатления от България, като активно публикуват снимки, видео клипове и коментари в своите социални канали, с което помагат за затвърждаването на положителния имидж на страната ни като избор за безопасна почивка, посочват от Министерството на туризма.

По подобен начин България вече представи туристическите си възможности пред медии от Русия, Израел и Гърция.  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: архив на Николета и Уриел Зунино

Горски сватби, мусака по аржентински, походи за билки … по-различната хижа на Николета и Уриел

Хижата с най-вкусната храна, най-младите хижари и най-нестандартните преживявания се намира в Родопите и носи приказното име "Момчил юнак". Допреди време базата, собственост на Община Смолян, пустееше. Но Николета и Уриел Зунино пристигат, запретват..

публикувано на 11.03.24 в 10:45

Нова снежна покривка на Пампорово

В края на зимния сезон любителите на ските могат да се възползват от новата 20-сантиметрова снежна покрива на Пампорово в Родопите. На тяхно разположение са дванайсет писти, а лифт картите са на промоционални цени. Ски сезонът ще продължи минимум до 7..

публикувано на 09.03.24 в 10:11

Ски спускане с носии и знамена в курорта Пампорово

За поредна година на 3 март в курорта Пампорово в Родопите ще се проведе най-голямото и патриотично ски спускане. Участниците ще са облечени в народни носии, ще се веят български трибагреници, съобщава БНР Кърджали. Събирането на..

публикувано на 03.03.24 в 06:10