Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В ЦИК спорят за вота на 11 юли в Молдова

Снимка: архив

В Централната избирателна комисия – ЦИК е разгледан сигнал от секционната избирателна комисия в молдовския град Чадър-Лунг за нарушаване тайната на вота. Стигнало се е до спор между комисарите, дали е имало купуване на гласове в бившата съветска република, където изненадващо ДПС се е оказала първа политическа сила.

На 11 юли в Молдова са пуснати 518 гласа за ДПС, сочат данните на ЦИК. Това са 49.10% от всички гласували. На второ място, далеч назад, остава „БСП за България” с 255 гласа – 24.17% от вота, следвана от „Има такъв народ” с 86 гласа – 8.15%. Резултатът на ДПС е впечатляващ, защото на изборите на 4 април 2021 г. – само три месеца по-рано, движението е получило едва 2-ва гласа или 0.50%.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Иван Кондов

Иван Кондов става заместник-министър на външните работи

Премиерът Димитър Главчев официално прие и поста министър на външните работи от Стефан Димитров и се срещна с ръководния състав на ведомството. Служебният премиер обяви, че дипломатът от кариерата Иван Кондов става заместник-министър на..

публикувано на 23.04.24 в 16:51

България продължава подкрепата си за евроинтеграцията на Косово

Възможностите за надграждане на двустранните отношения между България и Косово бяха във фокуса на срещата на премиерите  Димитър Главчев и Албин Курти. Събеседниците изразиха удовлетворение от активните политически връзки между двете страни и..

публикувано на 22.04.24 в 15:54
Димитър Главчев

Служебният премиер поема и поста служебен външен министър

Служебният премиер Димитър Главчев предложи на президента Румен Радев промяна в състава на служебния кабинет, съобщиха от правителствената пресслужба. След разговор със служебния министър-председател и постъпили предложения от негова страна на..

публикувано на 22.04.24 в 12:30