Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за времето в България на 30.07.2021 г.

Опасната гореща вълна продължава

Снимка: БГНЕС

В петък ще е слънчево и горещо. След обяд ще има купеста облачност, но само на изолирани места в планините за кратко ще превали. В третия ден от горещниците максималните температури ще се задържат между 36° и 41°, в София градусите ще са 38.

Над Черноморието ще остане слънчево със слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са от 31° на нос Шабла до 33° в Бургас и Созопол. Температурата на морската вода е 27°. Вълнението на морето ще стигне до 2 бала.

Над планините до обяд ще е слънчево, след обяд с купеста облачност, но само на изолирани места ще превали и прегърми. Максималната температура на височина 1200 метра ще е до 32°, на 2000 метра до 24°. В курортите Боровец и Пампорово термометърът на сянка ще сочи 31° в Смолян и Банско горещината ще достигне 35°.

През идните дни горещата вълна ще продължи. Максималните температури ще се колебаят между 35° и 40°. По Черноморието заради морския бриз ще е по- поносимите 30°-34°.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Генерално Консулство Ню Йорк

България, Турция и Сърбия представиха традициите си в Ню Йорк

На събитие, организирано от Генералните консулства на България, Турция и Сърбия в Ню Йорк, бяха представени културите, традициите и възможностите за туризъм в трите балкански държави. Празненството бе домакинствано от генералното консулство на..

публикувано на 23.04.24 в 16:17

Над 60% от хората в България живеят с недостиг на средства за издръжка

Малко над 1450 лв. са необходими на един работещ и живеещ в едночленно семейство, и общо 2616 лв. пък трябват за месечната издръжка за тричленно семейство, какъвто е в момента моделът на повечето от домакинствата в България (двама работещи възрастни и едно..

публикувано на 23.04.24 в 14:45
Снимка: Facebook 
/Balgaria.i.Makedonia.Istoria.i.Politika

Преведоха на английски двутомника "България и Македония, история и политика"

40 автори с 43 теми участват в първия том на сборника "България и Македония, история и политика". С научни факти първият том проследява Средновековието, Османския период, борбата за правата и свободите на населението в Македония и възникването..

публикувано на 23.04.24 в 11:50