Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пампорово става дестинация и за лечебен туризъм

Снимка: архив

Ски курортът Пампорово от години привлича туристи не само през зимата, но и през топлите месеци с модерните спа центрове, басейните на открито, както и с възможности за спорт и пешеходни преходи в Родопите. От това лято обаче, стопаните на един от най-популярните ни планински комплекси даде началото на новаторски холистичен проект, съчетаващ климатолечение, горска терапия, здравословен хранителен режим, лечебни процедури и пр. Вниманието е насочено към здравето на хронично болните, както и възстановяването на преболедувалите Covid-19. От началото на юли, в един от най-реномираните местни хотелски комплекси, бе открит медицински център, оборудван с най-модерната апаратура, който работи с клиенти по различни програми за възстановяване на здравето.

Климатичните дадености на Родопите са известни отдавна. Установено е, че въздухът там е наситен с отрицателна йонизация, до 40 пъти по-висока от градовете,  както и с фитонциди, благоприятни за имунната система. Характерни за тази част на Родопите са многото слънчеви дни, ниската влажност и почти липсващите мъгли в района.

Съставил: Венета Николова



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

 През 19 в. наричали град Елена „българският Витлеем”

Еленски бут, фестивален туризъм, романтика и чиста природа – опознайте град Елена и околностите

Еленският Балкан се радва на нестихващ туристически интерес не само от сънародниците ни, но и от много чужденци. Някои от тях дори се заселват тук за постоянно, превръщайки се в част от местния колорит. Дойде ли краят на седмицата, хотелите в град..

публикувано на 26.03.24 в 10:35

Засилен интерес към Черноморието за Великденските празници

Хотелиерите по морето вече се подготвят за новия туристически сезон. Засилен е интересът на български и чуждестранни туристи, главно от Румъния, към нашето Черноморие за Великден, който тази година ще отбележим на 5 май, съобщи БНТ. Тази година първите..

публикувано на 24.03.24 в 12:10

Рафтинг сезонът по река Струма край Кресненското дефиле вече започна

Любителите на рафтинга в България вече правят първите си спускания по река Струма край Кресненското дефиле. Месеците март, април и май са подходящи за групите, които търсят повече адреналин, тъй като реката е по-пълноводна и преживяването е..

публикувано на 20.03.24 в 07:30