Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Украйна кани българите на винен туризъм в Бесарабия

Снимка: tourism.government.bg

Министърът на туризма Стела Балтова проведе работна среща с Мариана Олескив, ръководител на Държавната агенция за развитие на туризма на Украйна. Основна цел на визитата на Олескив в България е разширяването на връзките между двете страни в туризма.

Балтова съобщи, че Украйна е на трето място по посещение на туристи в страната ни с ръст от 377% от началото на годината.

Пристигащите от Украйна пътуват основно с коли и автобусен транспорт, всяка седмица има и регулярни полети до Бургас.

Мариана Олескив, която е за първи път у нас, изрази увереност, че България е сред любимите дестинации за украинските туристи заради гостоприемството и усещането на украинските туристи, че са си у дома. Тя увери, че нейната страна също може да предложи интересен туристически продукт, особено в област Бесарабия, където има българска общност с богати исторически корени и културни традиции. В областта може да се практикува винен и кулинарен туризъм и в момента се подготвя голям есенен фестивал с такъв фокус.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър, който създава красота, както го прави природата – във фермата за пауни в с. Сусам

Димитър Димитров отглежда кози, овошки, калифорнийски червеи, доскоро се е занимавал и с коне. Ала голямата му любов са пауните. В хасковското село Сусам той се грижи за 300 големи и 200 малки пъстроцветни пернати от 26 разновидности, става ясно от..

публикувано на 19.03.24 в 09:10

"България е брутално яка" – вижте тези уникални образци от бруталистичната ни архитектура (Видео)

Сградите, построени в периода на социализма, безспорно оформят голяма част от поколенията в България, казват ентусиастите от дигиталния проект "България на длан”, който през видео и фото съдържание представя страната ни по нестандартен начин...

публикувано на 17.03.24 в 08:05

Курортите ни са в топ десетката сред германските туристи

България е на 8-мо място при ранните записвания за лятна ваканция на германците през 2024 г. След пандемията с коронавирус, имаше известен отлив на немски туристи от нашите курорти. Сега обаче германците отново са започнали да правят ранни..

публикувано на 16.03.24 в 10:10