Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът Стефан Янев: България трябва да има устойчиво правителство

Стефан Янев
Снимка: БГНЕС

Да не се бърза с прогнозите и сценариите за след седмица, два месеца и т.н. За това призова служебният премиер Стефан Янев пред журналисти след връчването на мандат за съставяне на правителство на партията „Има такъв народ“.

Янев каза, че на партиите в парламента трябва да се даде възможност с мъдрост да свършат своята работа – България да има устойчиво правителство, подкрепено от парламента, тъй като държавата се нуждае от такова.

„Държавата е готова за избори по всяко време. Но, разбира се, те струват пари“, коментира Янев и допълни, че в бюджета са предвидени средства за избори и през есента.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Вицепрезидентът Илияна Йотова.

Няма паралел между ротацията на премиерите в България и Румъния

В Румъния имаше правила, коалиционно споразумение още в самото начало, когато беше създаден техния кабинет и затова беше много по-лесно и просто да бъде извършена тази ротация. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в отговор на журналистически..

публикувано на 23.03.24 в 08:47

През август в София ще дойде нов посланик на Обединеното кралство

Натаниъл Копси е назначен за посланик на крал Чарлз Трети в Република България, наследявайки д-р Роб Диксън, който ще премине на друга длъжност в дипломатическата служба, се казва в прессъобщение на британското посолство. Посланик Копси ще..

публикувано на 22.03.24 в 16:35

По съседски: Събития с балкански адрес

Дачич благодари на Русия за подкрепата за териториалната цялост на Сърбия Двустранните отношения между Сърбия и Русия са на високо равнище въпреки многобройните предизвикателства. Това беше констатирано на среща между сръбския..

публикувано на 22.03.24 в 10:35