Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Премиерът Стефан Янев: България трябва да има устойчиво правителство

Стефан Янев
Снимка: БГНЕС

Да не се бърза с прогнозите и сценариите за след седмица, два месеца и т.н. За това призова служебният премиер Стефан Янев пред журналисти след връчването на мандат за съставяне на правителство на партията „Има такъв народ“.

Янев каза, че на партиите в парламента трябва да се даде възможност с мъдрост да свършат своята работа – България да има устойчиво правителство, подкрепено от парламента, тъй като държавата се нуждае от такова.

„Държавата е готова за избори по всяко време. Но, разбира се, те струват пари“, коментира Янев и допълни, че в бюджета са предвидени средства за избори и през есента.

Още от категорията

България препотвърди подкрепата за европерспектива на Западните Балкани с условие

Министърът на външните работи Светлан Стоев потвърди категоричната и последователна подкрепа на България за европейската интеграция на страните от Западните Балкани на среща с генералния секретар на базирания в Сараево Съвет за регионално сътрудничество..

публикувано на 08.10.21 в 17:12

Буяр Османи: Включване на българите в Конституцията не противоречи на интересите на Скопие

Министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи заяви, че предложението за включване на българската общност в Конституцията не противоречи на интересите на Скопие. По думите на Османи, страната му никога не е имала проблем да признае..

публикувано на 07.10.21 в 17:58

Незабавното решение на спора между София и Скопие е невъзможно

Не могат да се вземат незабавни решения за разрешаването на спора между България и Република Северна Македония, защото в България предстоят парламентарни и президентски избори. Това заяви германският канцлер Ангела Меркел след края на срещата на върха ЕС -..

публикувано на 07.10.21 в 09:15