Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Премиерът Стефан Янев: България трябва да има устойчиво правителство

Стефан Янев
Снимка: БГНЕС

Да не се бърза с прогнозите и сценариите за след седмица, два месеца и т.н. За това призова служебният премиер Стефан Янев пред журналисти след връчването на мандат за съставяне на правителство на партията „Има такъв народ“.

Янев каза, че на партиите в парламента трябва да се даде възможност с мъдрост да свършат своята работа – България да има устойчиво правителство, подкрепено от парламента, тъй като държавата се нуждае от такова.

„Държавата е готова за избори по всяко време. Но, разбира се, те струват пари“, коментира Янев и допълни, че в бюджета са предвидени средства за избори и през есента.

Още от категорията

Президентът Румен Радев ще участва в Срещата на върха ЕС-Западни Балкани

Днес в Бърдо, Словения, се провежда Срещата на върха Европейски съюз-Западни Балкани, на която България ще бъде представлявана от президента Румен Радев. В рамките на срещата българският президент е поканен от европейския комисар по съседство и..

публикувано на 06.10.21 в 06:15

В диалога със Северна Македония България защитава ценностите на ЕС

В диалога с Република Северна Македония България отстоява не само национални интереси, а преди всичко ценностите на ЕС, в чиято основа са демокрацията и уважението на човешките права. Това е заявил президентът Румен Радев в телефонен разговор с..

публикувано на 05.10.21 в 11:06
Лозан Панов

Инициативен комитет издига кандидатурата на Лозан Панов за президент

Лозан Панов влиза в надпреварата за президент четири месеца преди края на седемгодишния си мандат като председател на Върховния касационен съд, научи БНР от свои източници. Инициатор за издигането на кандидатурата му е неправителствената организация..

публикувано на 02.10.21 в 09:48