Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Премиерът Стефан Янев: България трябва да има устойчиво правителство

Стефан Янев
Снимка: БГНЕС

Да не се бърза с прогнозите и сценариите за след седмица, два месеца и т.н. За това призова служебният премиер Стефан Янев пред журналисти след връчването на мандат за съставяне на правителство на партията „Има такъв народ“.

Янев каза, че на партиите в парламента трябва да се даде възможност с мъдрост да свършат своята работа – България да има устойчиво правителство, подкрепено от парламента, тъй като държавата се нуждае от такова.

„Държавата е готова за избори по всяко време. Но, разбира се, те струват пари“, коментира Янев и допълни, че в бюджета са предвидени средства за избори и през есента.

Още от категорията

Седем партии в парламента и сериозна заявка за коалиционен кабинет

Само изключително ниската избирателна активност попречи на Румен Радев да спечели с лекота втория си президентски мандат, докато в парламентарната надпревара начело застана новата партия “Продължаваме промяната” - противно на социологическите..

публикувано на 15.11.21 в 12:09
Румен Радев

Румен Радев и „Продължаваме промяната“ остават начело, при обработени 21,21% от гласовете на българските граждани

При обработени 21.21% от изборните протоколи от вота 2 в 1, до 5 ч. тази сутрин, в надпреварата за президент води Румен Радев с 48,55 % от гласовете, следван от Анастас Герджиков с 20,2 %.  Данните включват обработени 65 % от протоколите в..

публикувано на 15.11.21 в 07:48

23-ма кандидати се борят за президентския пост

В надпревара за президент и вицепрезидент на Република България днес се впускат 23 кандидатски двойки. Редовните президентски избори съвпадат с извънредните избори за 47-о Народно събрание . 12 от кандидатите за държавен глава са издигнати от..

публикувано на 14.11.21 в 07:15