Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йосиф Миладинов завърши осми на 100 м бътерфлай в Токио

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Осемнайсетгодишният плувец Йосиф Миладинов завърши на осмо място във финала на 100 бътерфлай на олимпиадата в Токио. Представянето му е голямо постижение, тъй като страната ни не е имала финалист в плуването от олимпийските игри в Сеул през 1988 г.

Българският дебютант влезе с четвърто време във финала и обясни осмото си място с това, че не се е чувствал много добре. “Физически накрая много се изморих, едва си изкарвах ръцете от водата. Вчера си починах доста, не знам какво стана", коментира той. Йосиф Миладинов благодари за подкрепата от родината и дори се извини, че не е оправдал очакванията за по-добро класиране.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Нургюл Салимова

Пето реми за Нургюл Салимова на Турнира на претендентките

В партия, продължила пет часа и половина, Нургюл Салимова завърши реми с белите фигури срещу украинката Анна Музичук на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто. Българката водеше играта през цялото време, но не успя да се..

публикувано на 14.04.24 в 10:07
Боряна Калейн

Българските гимнастички със злато, сребро и бронз на домашната Световна купа

С пълен комплект медали се окичиха българските състезателки в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в София. В индивидуалната надпревара Боряна Калейн изигра отлично съчетанията си с бухалки и лента и спечели титлата. Стилияна..

публикувано на 14.04.24 в 09:14
Кимия Ализаде

Олимпийската медалистка в таекуондото Кимия Ализаде ще се състезава за България

Световната звезда в таекуондото Кимия Ализаде – обявена за една от стоте най-влиятелни личности, според BBC, получи български паспорт и ще може да представлява страната ни на олимпиадата в Париж. Така България за първи път ще има участник в..

публикувано на 13.04.24 в 14:06