Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йосиф Миладинов завърши осми на 100 м бътерфлай в Токио

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Осемнайсетгодишният плувец Йосиф Миладинов завърши на осмо място във финала на 100 бътерфлай на олимпиадата в Токио. Представянето му е голямо постижение, тъй като страната ни не е имала финалист в плуването от олимпийските игри в Сеул през 1988 г.

Българският дебютант влезе с четвърто време във финала и обясни осмото си място с това, че не се е чувствал много добре. “Физически накрая много се изморих, едва си изкарвах ръцете от водата. Вчера си починах доста, не знам какво стана", коментира той. Йосиф Миладинов благодари за подкрепата от родината и дори се извини, че не е оправдал очакванията за по-добро класиране.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Стойка Кръстева

EUBC представи филм за олимпийската ни шампионка по бокс Стойка Кръстева

Европейската федерация по бокс /European Boxing Confederation, EUBC/ представи филм, посветен на олимпийската ни шампионка от Токио при жените Стойка Кръстева. Лентата, дълга 48 минути, е шести епизод от серията "The Protagonists". В нея..

публикувано на 12.04.24 в 16:01

Елитът на световната художествена гимнастика се събира на Световната купа в София

София отново се превръща в столица на световната художествена гимнастика, в която елитът на този спорт ще нарисува голямата картина от предусещания, емоции и въжделения броени месеци преди олимпийските игри в Париж. От 12 до 14 април в зала..

публикувано на 11.04.24 в 11:25

Втора загуба за Нургюл Салимова на Турнира на претендентките

Нургюл Салимова загуби от Александра Горячкина на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто. Партията беше първата класическа между двете от финала за Световната купа през август м.г., който заемащата трето място в световната..

публикувано на 11.04.24 в 10:30