Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефан Янев: Проектокабинетът и служебното правителство със сходни приоритети

Стефан Янев
Снимка: БГНЕС

Приоритетите на проекта за правителство до голяма степен повтарят тези на служебния кабинет, заяви премиерът Стефан Янев, който присъства на Илинденския събор в смолянското село Гела. Той даде за пример евентуалната Covid вълна, както и Плана за развитие и увеличаването на пенсиите, където повечето неща вече са свършени. “Нека да не се занимаваме със спрягане на имена, кандидатът за премиер ще си намери подходящите хора”, каза още Стефан Янев.

На въпрос дали е готов да продължи управлението, ако не бъде съставено правителство, той отговори, че ще изчака да види как ще се развият събитията и тогава ще коментира. Все пак служебният премиер се надява депутатите да намерят мъдрост и да направят стабилно управление, отговарящо на очакванията на гражданите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Депутатите освободиха Росен Желязков от поста председател на НС

Народното събрание гласува поисканата от “Продължаваме промяната – Демократична България”, “БСП за България” и “Възраждане” оставка на парламентарния председател Росен Желязков. От присъстващите в пленарната зала 232-ма депутати 129 гласуваха “за”..

публикувано на 25.04.24 в 12:18

България ще участва във възстановяването на енергийната инфраструктура на Украйна

България ще съдейства на Украйна в процеса по възстановяване на енергийната инфраструктура. Това стана ясно на среща на служебния министъра на енергетиката Владимир Малинов с посланичката на Украйна в България Олеся Илашчук. "Задълбочаването на..

публикувано на 24.04.24 в 18:34
Иван Кондов

Иван Кондов става заместник-министър на външните работи

Премиерът Димитър Главчев официално прие и поста министър на външните работи от Стефан Димитров и се срещна с ръководния състав на ведомството. Служебният премиер обяви, че дипломатът от кариерата Иван Кондов става заместник-министър на..

публикувано на 23.04.24 в 16:51