Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефан Янев: Проектокабинетът и служебното правителство със сходни приоритети

Стефан Янев
Снимка: БГНЕС

Приоритетите на проекта за правителство до голяма степен повтарят тези на служебния кабинет, заяви премиерът Стефан Янев, който присъства на Илинденския събор в смолянското село Гела. Той даде за пример евентуалната Covid вълна, както и Плана за развитие и увеличаването на пенсиите, където повечето неща вече са свършени. “Нека да не се занимаваме със спрягане на имена, кандидатът за премиер ще си намери подходящите хора”, каза още Стефан Янев.

На въпрос дали е готов да продължи управлението, ако не бъде съставено правителство, той отговори, че ще изчака да види как ще се развият събитията и тогава ще коментира. Все пак служебният премиер се надява депутатите да намерят мъдрост и да направят стабилно управление, отговарящо на очакванията на гражданите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Антъни Блинкен: Съюзниците в Черно море могат да разчитат на САЩ

Инвестицията в сигурността на Черно море ще гарантира мира и свободата в регионален план и Европа. България подкрепя мирната формула на украинския президент Володимир Зеленески и ще участва в мирната конференция на високо равнище за Украйна в през..

публикувано на 15.04.24 в 11:52

България и Украйна домакинстват конференция, посветена на сигурността в Черно море

България и Украйна ще бъдат съвместен домакин на Втората конференция, посветена на сигурността в Черно море, в рамките на Международната Кримска платформа. Форумът е организиран от българските и от украинските министерства на външните работи и на..

публикувано на 15.04.24 в 06:00

Започва регистрацията на партии и коалиции за участие в изборите на 9 юни

От днес Централната избирателна комисия започва да приема документи за регистрация на партии и коалиции, които желаят да участват в изборите на 9 юни за европейски и български парламент. Крайният срок за подаването на заявления е 24 април. В..

публикувано на 15.04.24 в 07:00