Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Започва фестивалът “Дни на куклите” в Бургас

От днес до 7 август в морския Бургас куклите превземат сцените на открито. Градът отново е домакин на Международния куклен фестивал под открито небе „Дни на куклите“.

Началото на осмото му издание ще даде спектакълът „Пук“ на детската театрална формация „Усмивка“, а след него ще бъде представен и премиерният спектакъл „Любопитното слонче“ по Ръдиард Киплинг на Държавния куклен театър в Бургас. В следващите фестивални дни с по две свои постановки ще гостуват театри от София, Варна, Пловдив, Стара Загора, Русе и Благоевград. Сред чуждестранните участници пък са актьорите от гръцкия театър „Буфос“ със спектакъла „Йован“ и от естонския театър „Проект“ спредставлението „Легенда за снежното момиче“.

В продължение на седмица фестивалът ще радва децата с по три различни изяви всеки ден в Морската градина.

Още от категорията

Международно жури присъди „Българските архитектурни награди 2021“

Винарско имение „Драгомир“ в с. Брестник по проект на арх. Тодор Обрешков и Zoom studio получи голямата награда в третото издание на конкурса „Български архитектурни награди“.   „Пространството съчетава бетон, метал и стъкло. Хладният..

публикувано на 17.11.21 в 13:25

Небесни пратеници ли са птиците?

"Пти­ци­те - не­бес­ни пра­те­ни­ци или как­во?" - така се казва пътуващата изложба на Историческия музей на Поморие, която представя мистичното и традициите, свързани с представи те за птиците от древността до наши дни. От началото на..

публикувано на 13.11.21 в 16:30
Деян Цвятков (вдясно) получава наградата от директора на фестивала Антъни Стрегер

Българският научнофантастичен филм „Ви“ с награда от Berlin Sci-Fi Filmfest

Българският късометражен филм „Ви“ /Vi/ на режисьора Деян Цвятков спечели наградата за най-добър филм на  Berlin Sci-Fi Filmfest . Фестивалът се проведе на 5 и 6 ноември в легендарното Babylon Cinema. Призът се връчва за пета поредна година на филма,..

публикувано на 10.11.21 в 16:46