Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България вече е в началото на четвъртата вълна от пандемията

Снимка: БГНЕС

Страната е в началото на четвърта вълна от коронавирус. В момента тя не се развива с бързи темпове, каза пред „Нова телевизия“ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Броят на дневно заразените през седмицата може да надхвърли 500 души, което вече ще е сериозна вълна. Взможно е новозаразените на ден да се увеличат и до 3000, прогнозира Кунчев.
За съжаление нито ваксинацията върви бързо, нито се спазват сериозни мерки за дистанция, отчете главният здравен инспектор и посочи, че 96% от пациентите в интензивни отделения не са имунизирани. Кунчев препоръчва само като крайна мярка въвеждането на тежки антиепидемични ограничения, защото обществото е уморено и не приема нови мерки.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Рисковете за страната идват от образованието, демографията и здравеопазването

10 основни риска пред страната за идната декадапосочва националното експертно проучване, озаглавено "Десет години, десет риска пред България", предава БТА. "Влошаване на системата на образованието“ е водещият риск посочен от допитването...

публикувано на 18.04.24 в 19:50

България днес - 18 април 2024 г.

В „България днес“ на 18 април, Световен ден на радиолюбителите, разговаряме с Виктор Маринов, отдаден на радиото от 1977 г., след това се спираме на конвенционалните форми на журналистиката и въпроса доколко те намират отклик у младата публика в контекста..

публикувано на 18.04.24 в 19:00

Жълт код за значими валежи за 6 области на Източна България

В четвъртък , 18 април, минималните температури в страната ще са между 5 и 10°, в София 5°. Ще е облачно. Валежи сутринта ще има предимно в Източна България. Остава ветровито, с умерен, в Дунавската равнина – силен, студен северозападен вятър...

публикувано на 17.04.24 в 21:00