Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фотоизложба с послание да помним, че сме живи

Снимка: fotofabrika.org

Memento Vivere (Помни, че си жив) е четвъртата изложба от програмата на фотографския фестивал “ФотоФабрика”, която се открива днес в Двореца на пл. “Княз Александър I”. В нея за първи път са събрани работите на петнайсет съвременни български и световни автори, запечатали моментите, напомнящи ни, че сме живи. Изложбата идва в момент, в който все по-често наричаме начина си на живот “новото нормално”, но и  продължава темата на миналогодишната експозиция Memento Mori (Помни, че си смъртен).

“Фотофабрика” е ежгоден фестивал и актуална международна платформа за най-високите образци на репортажната и художествената фотография.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пътуващият фестивал "Лятно Театро" сплотява семействата с изкуство, вълшебства и смях

За четвърта поредна година пътуващият фестивал "Лятно Театро" ще подари на децата и на техните родители мигове на чисто щастие. А за да остане този ден незабравим в живота им, заедно ще мерят сили в анимация с игри, ще оцеляват в буря от стотици..

публикувано на 08.04.24 в 09:31

Съвременната илюстрация е "сърцето" на българския щанд на Панаира на детската книга в Болоня

На 8 април започва 61-ия Международен панаир на детската книга в Болоня . Най-голямото международно събитие за детска литература тази година ще продължи до 11 април, а България за първи път е представена с обособен тематичен щанд от 64 кв...

публикувано на 08.04.24 в 09:15
Сн.: Клуб на българските жени и семейства в Хамбург

За поредна година български хумор завладява Хамбург

На какво се смеят варненци, бургазлии, габровци и софиянци? А българите извън страната? Студентите и хазяите, дето им дават квартира? Отговор за пореден път ще търси Биеналето на българският хумор в Хамбург. СЕДЕМнаДЕСЕТО (така го изписват те)..

публикувано на 07.04.24 в 06:30