Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задължителна карантина за пристигащите от България в Израел

Снимка: архив

От 11 август всички пристигащи от България в Израел, подлежат на задължителна 14-дневна карантина, независимо дали са преболедували Covid-19 или са ваксинирани. Според българското посолство в Тел Авив периодът на изолация може да се намали на 7 дни - след PCR тест с отрицателен резултат.
Остават в сила досегашните мерки за влизане на еврейската държава. Пътуващите до Израел следва да представят документ за преболедуване на коронавирус или за ваксинация, както и за отрицателен PCR тест, направен не по-късно от 72 часа преди пътуването. При пристигане те подлежат на втори PCR тест.
Припомня се, че всички чужди граждани, пътуващи до Израел, трябва да получат предварително разрешение за влизане в страната.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Три български региона са с най-високата смъртност в ЕС

Трите региона в ЕС с най-висок стандартизиран коефициент на смъртност през 2021 г. са в България, съобщи статистическата агенция на общността Евростат. В район Югозападен смъртността е 390 души на 100 000 жители, в Северен централен регион е..

публикувано на 27.03.24 в 09:55

В средата на седмицата ни очаква променливо, пролетно време

В сряда минималните температури в България ще са между 4° и 9°, в София 5°. Сутринта, нощните валежи в страната ще спират. Облачността ще се разкъсва до слънчево време. Максималните температури ще са между 15°- 20°, по морето 9-12°, в столицата 17°. По..

публикувано на 26.03.24 в 19:33

Започна строителството на ГКПП „Струмяни – Берово“

Реалното изпълнение на проекта за строителство на граничния пункт "Струмяни-Берово" между България и Република Северна Македония е вече в ход. Това стана ясно на информационна среща в Благоевград по стратегическия проект.  Инвестицията е на стойност..

публикувано на 26.03.24 в 19:20