Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Пожарите в Гърция не стихват

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Пожарът, започнал от Варибоби, северно от Атина, продължава да се разраства, въпреки усилията за неговото ограничаване, информира МВнР. През нощта силен фронт е преминал магистралата Атина-Ламия, при изхода за Маркопулу, като пламъците се насочват към Оропос. Гори гъст боров масив до Малакаса. Активен и мощен е и фронтът до Агиос Стефанос. Пожарът в северната част на о. Евбея се разраства.Усложнена остава ситуацията и на Пелопонес и в източната част на п-в Мани.
Движението и в двете посоки по магистралата Атина-Ламия, между пътните възли Инофита и Калифтаки е възстановено, но не са изключени промени.
Заради пожарите, не препоръчва пътуване към Южна Гърция. Качеството на въздуха в цяла Атика допълнително се е влошило, най-вече в северните и източни райони. Появилите се на определени места ветрове от 70 км/час доведоха до появата на нови огнища и вероятността за погасяването им в близките часове е минимална.

Подробна информация за ситуацията с пожарите в Гърция се публикува и на сайта на посолството ни в Атина и генералното ни консулство в Солун.
Още от категорията

"Кафал свири" е най-новият проект на талантливата Габи от Дъблин

Габриела Иванова е 13-годишна пееща тинейджърка, която живее в Дъблин. Младото дарование има няколко сполучливи музикални проекта с известни български изпълнители. Тези дни на бял свят излезе и най-новият ѝ проект, разработен с цялата палитра..

публикувано на 18.05.23 в 11:15

България днес – 17 май 2023 г.

На 17 май в „България днес“ ви предлагаме най-важното от дневния ред на България, срещи с популярната чешка писателка Бианка Белова, която се гордее със своя български произход и с пастор Паоло Кортези, за когото Белене се превърна във втори дом...

публикувано на 17.05.23 в 19:00

Отиде си Дачко

Напусна ни дългогодишният колега в редакцията на сръбски език на Радио България Йордан Петров, познат сред всички ни като Дачко. Прекрасен човек и професионалист, той отдаде по-голямата част от живота си на каузата на Радио България – да популяризира и..

публикувано на 17.05.23 в 13:55