Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Пожарите в Гърция не стихват

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Пожарът, започнал от Варибоби, северно от Атина, продължава да се разраства, въпреки усилията за неговото ограничаване, информира МВнР. През нощта силен фронт е преминал магистралата Атина-Ламия, при изхода за Маркопулу, като пламъците се насочват към Оропос. Гори гъст боров масив до Малакаса. Активен и мощен е и фронтът до Агиос Стефанос. Пожарът в северната част на о. Евбея се разраства.Усложнена остава ситуацията и на Пелопонес и в източната част на п-в Мани.
Движението и в двете посоки по магистралата Атина-Ламия, между пътните възли Инофита и Калифтаки е възстановено, но не са изключени промени.
Заради пожарите, не препоръчва пътуване към Южна Гърция. Качеството на въздуха в цяла Атика допълнително се е влошило, най-вече в северните и източни райони. Появилите се на определени места ветрове от 70 км/час доведоха до появата на нови огнища и вероятността за погасяването им в близките часове е минимална.

Подробна информация за ситуацията с пожарите в Гърция се публикува и на сайта на посолството ни в Атина и генералното ни консулство в Солун.
Още от категорията

България днес – 12 май 2023 г.

Отново е времето на „Евровизия“, България не участва, но има свои представители. Какво и как се случва на конкурса, чуйте от музикалния редактор от БНР Веселин Александров. Надникваме и зад кулисите на „Евровизия“, за да научим неща от кухнята от..

публикувано на 12.05.23 в 19:00

България днес – 11 май 2023 г.

„Върви, народе възродени, към светла бъднина върви…“, кой не е чувал химна на светите братя Кирил и Методий, кой не го е пял? Днес, когато Православната ни църква отбелязва деня на Светите братя равноапостоли и просветители, ще ви разкажем за едно от..

публикувано на 11.05.23 в 19:00

България днес – 10 май 2023 г.

В „България днес“ на 10 май ще чуете първите реакции след представената номинация на еврокомисаря Мария Габриел за бъдещ премиер с мандата на ГЕРБ-СДС. Разказваме за филма „Нашата чужда война“, чиято премиера предстои. И това не е всичко - чуйте..

публикувано на 10.05.23 в 19:00