Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарите в Гърция не стихват

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Пожарът, започнал от Варибоби, северно от Атина, продължава да се разраства, въпреки усилията за неговото ограничаване, информира МВнР. През нощта силен фронт е преминал магистралата Атина-Ламия, при изхода за Маркопулу, като пламъците се насочват към Оропос. Гори гъст боров масив до Малакаса. Активен и мощен е и фронтът до Агиос Стефанос. Пожарът в северната част на о. Евбея се разраства.Усложнена остава ситуацията и на Пелопонес и в източната част на п-в Мани.
Движението и в двете посоки по магистралата Атина-Ламия, между пътните възли Инофита и Калифтаки е възстановено, но не са изключени промени.
Заради пожарите, не препоръчва пътуване към Южна Гърция. Качеството на въздуха в цяла Атика допълнително се е влошило, най-вече в северните и източни райони. Появилите се на определени места ветрове от 70 км/час доведоха до появата на нови огнища и вероятността за погасяването им в близките часове е минимална.

Подробна информация за ситуацията с пожарите в Гърция се публикува и на сайта на посолството ни в Атина и генералното ни консулство в Солун.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес – 26 февруари 2024 г.

Започваме работната седмица бавно и усмивка. В „България днес“ отбелязваме Международния ден на бавните обороти, известен още като Празник на спокойствието. Социалното движение, наречено Slow Life (Бавен живот), се заражда през 1986 г., а 40 години..

публикувано на 26.02.24 в 19:00

България днес – 23 февруари 2024 г.

На прага на втората годишнина от началото на войната в Украйна силно отекват думите на украинската режисьорка Тетяна Станева, която в интервю за Радио България попита: "Вълнува ли се някой от това какво се случва с българската диаспора в..

публикувано на 23.02.24 в 19:00

България днес – 22 февруари 2024 г.

В "България днес" търсим отговор на въпроса ще обърка ли бъдещето дигиталното ни настояще и защо все повече български деца стоят пред екраните, а не пред "хартиения прозорец" към света- книгата или навън, сред природата. Ще дадем и предложения, свързани..

публикувано на 22.02.24 в 19:00