Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Златните момичета със злато и в Токио

Ансамбълът по художествена гимнастика сложи златен финал на българското участие на олимпийските игри в Токио. След прецизна, но и сърцата игра Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова стъпиха на почетната стълбичка в японската столица и изслушаха българския химн. Както и на квалификациите вчера, българските момичета останаха без конкуренция и с общ сбор от 92,100 точки от двете съчетания спечелиха най-ценното отличие, което досега ни липсваше в този спорт.

България си тръгва с шест медала от олимпиадата – трите златни на Стойка Кръстева (бокс), Ивет Горанова (карате) и гимнастичките от ансамбъла, сребърния на Антоанета Костадинова (10 м пистолет) и бронзовите на Тайбе Юсеин и Евелина Николова (борба).



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Карлос Насар

Карлос Насар със златен медал на Световната купа по вдигане на тежести

Карлос Насар спечели златен медал на турнира за Световната купа по вдигане на тежести, която тази година се провежда в Пукет, Тайланд. Българинът стана шампион с 396 кг в двубоя в категория до 89 килограма при мъжете. В изхвърлянето 19-годишният..

публикувано на 07.04.24 в 09:24

Полицията пази обществения ред с дронове на дербито “Левски” – ЦСКА София

Столичната дирекция на вътрешните работи ще използва видеонаблюдение и дронове, за да предотврати ескалация на напрежението от страна на фенове на днешния мач между вечните съперници “Левски” и ЦСКА София на столичния стадион “Васил Левски”. Засечените..

публикувано на 07.04.24 в 07:00
Нургюл Салимова

Второ реми за Нургюл Салимова на Турнира на претентентите в Торонто

Нургюл Салимова записа второ реми на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в канадския град Торонто. Двайсетгодишната българка, която игра с белите фигури, завърши наравно с китайката Лей Тинцзие – победителката в последното издание..

публикувано на 06.04.24 в 10:05