Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив се готви за Световно първенство по гребане

Снимка: БГНЕС-архив

Шампионатът на планетата по гребане ще събере на Гребния канал в Пловдив над 600 юноши и девойки от 43 страни от 11 до 15 август. Сред спортистите, които ще се борят за медали, е и отборът на Русия, който пристигна с общо 30 гребци - 21 момчета и 9 момичета. 

Любителите на водния спорт могат безплатно да следят състезанието, като за целта една от двете изградени трибуни ще бъде отредена за феновете."Пожелаваме на всички състезатели да преживеят тази жега, да дадат хубави времена и да няма никакви проблеми", каза тим-мениджърът на руския отбор Александра Есартия.

"За последните 8 години това е осми шампионат по гребане, на който градът ще бъде домакин", подчерта на пресконференция кметът на Пловдив Здравко Димитров.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кимия Ализаде

Олимпийската медалистка в таекуондото Кимия Ализаде ще се състезава за България

Световната звезда в таекуондото Кимия Ализаде – обявена за една от стоте най-влиятелни личности, според BBC, получи български паспорт и ще може да представлява страната ни на олимпиадата в Париж. Така България за първи път ще има участник в..

публикувано на 13.04.24 в 14:06
Сестри Стоеви

Стефани и Габриела Стоеви на полуфинал на европейското по бадминтон

Сестрите Стефани и Габриела Стоеви се класираха за полуфиналите на двойки жени на Европейското първенство по бадминтон в германския град Саарбрюкен. Състезанието е последна квалификация за олимпийските игри в Париж. Трикратните европейски шампионки..

публикувано на 13.04.24 в 11:02
Стилияна Николова

Николова и Калейн водят във временното класиране на Световната купа в София

Стилияна Николова поведе в класирането на Световната купа по художествена гимнастика в София, а Боряна Калейн е втора. Италианката София Рафаели засега заема третото място. След изиграването на съчетанията с обръч и топка двете българки си..

публикувано на 13.04.24 в 09:06