Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

“Варненско лято” излиза под открито небе

Снимка: Pixabay

От 11 до 14 август Международният музикален фестивал излиза на открито на алтернативни сцени. Любимият летен фестивал ще зареди с празнично настроение едни от най-популярните места за разходки на туристите - Морската градина в черноморския град и курорта Св. св. Константин и Елена, с вход свободен.

Първият концерт е тази вечер от 20:00 в Морската градина. Там ще има и концерт на 14 август по същото време. 

Концертите в курорта Св. св. Константин и Елена са на 12 и 13 август и ще се проведат в Търговски център “Приморски”, на сцената с часовниковата кула.

Концертите са част от новия фестивален модул “Европейски изгряващи звезди”. 

Още от категорията

За шеста поредна година София предлага „Поезия в метрото“

Има ли място поезията в ежедневието ни, обгърнато от страхове и ограничения? Шестото издание на инициативата „Поезия в метрото“ сякаш еднозначно дава отговор на този въпрос. От 8 ноември до 20 декември Полският културен институт в София и..

публикувано на 07.11.21 в 11:10

Интересът към китайската култура в България расте

Въпреки пандемията дейността на Институт „Конфуций“ към Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ не е замряла, а интересът към китайския език непрекъснато расте и той често е избиран като втори чужд език от студентите в специалност..

публикувано на 07.11.21 в 10:25

На 9 ноември връчват Европейската награда за литература

Писателят Георги Бърдаров ще получи Европейската награда за литература, заедно с още 12 лауреати в Брюксел . Церемонията в белгийската столица ще се проведе пред ограничена публика и ще се излъчи на живо във фейсбук страницата на Европейската награда..

публикувано на 06.11.21 в 18:38