Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вижте къде да паркирате кемпера си в Бургас

Черноморският ни град се появи на международната карта за кемпер зони

Снимка: Община Бургас

Бургас вече разполага с 4 кемпер локации, съобщиха от общината. Новите зони разполагат с ток, вода и интернет. Освен това там всички туристи са добре дошли и със своите домашни любимци. Осигурен е и достъп за хора с увреждания, а безспорно предимство са близките заведения и живописните гледки.

Вижте кои са бургаските локации за спиране на кемпери:

Кемпер стоп лодкостоянка „Ченгене скеле“
Намира се в непосредствена близост до възстановеното рибарско селище „Ченгене скеле“. Посетителите могат да разгледат всякакви рибарски принадлежности, да проследят демонстрация на плетене на рибарски мрежи и да си наемат лодка до близкия остров Св. Анастасия. Комплексът работи целогодишно, разполага с кафе-клуб на моряка, ресторант, парково пространство и детска площадка. Осигурено е захранване с ток и вода. Мястото предлага и възможност за почистване на химически тоалетни. Капацитетът му е за 10 места.


Кемпер стоп лодкостоянка „Крайморие“
Намира на територията на защитена лодкостоянка „Крайморие“ в квартал Крайморие, близо до плажа и на 5 минути пеша от центъра на квартала. Работи целогодишно и има осигурено захранване с ток и вода. Предлага и възможност за почистване на химически тоалетни. Капацитетът му е 5 места.

Кемпер стоп рибарско пристанище „Сарафово“
Разположен е на територията на рибарско пристанище „Сарафово“ само на 5 минути пеша от центъра и от плажа. На рибарското пристанище има изградена обществена велостоянка, от която може да се наеме велосипед. Обособена е и приятна крайбрежна велоалея, свързваща пристанището с центъра на Бургас. Комплексът работи целогодишно. В него е осигурено захранване с ток и вода, има и възможност за почистване на химически тоалетни. Капацитет му е 8 места.


Кемпер стоп СОЦ „Ветрен – Квартал „Ветрен“
Намира се на 15 км. от Бургас на територията на спортен център „Ветрен“, разполагащ с плувен басейн, затворен футболен терен, както и хотелска част. На няколко метра е и хранителният магазин.  Комплексът работи целогодишно и предлага десет индивидуални кемпер места. Оборудван е с ток и вода. В близост се намира и туристическият комплекс „Акве Калиде“, където може да се види възстановената баня на Сюлейман Великолепни и археологически разкопки, датиращи от различни епохи.

Това лято място за кемпер или каравана с двама възрастни на морските къмпинги в България излиза между 35 и 55 лева на ден. А наемът на кемпер, според състоянието му и предлаганите екстри, варира между 50 и 150 евро на ден.

Редактор: Венета Николова

Снимки: Община Бургас



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Google актуализира функцията си за навигация с нови снимки от нашата страна

Колите на Google Street View отново ще прекосят България тази година. През следващите месеци те ще посетят над 25 града, сред които Смолян, Златоград, Исперих, Кърджали и Перник. Целта, освен да се актуализират изображенията на градовете и пътищата,..

публикувано на 06.04.24 в 09:10

Пътувай емоционално – туризмът като автентично преживяване и уединение с природата

Свръх туризмът, причинен от невиждания бум на пътуванията след края на епидемията е причина хората да търсят алтернатива на общоприетите представи за почивка. Особено сред по-младите поколения има пресищане от стандартните екскурзии до известни..

публикувано на 04.04.24 в 10:10

"А place of many stories" – южното ни Черноморие с нов рекламен клип (ВИДЕО)

"А place of many stories" или "Място с много истории“ – така се нарича най-новият клип, който рекламира възможностите за летен отдих и развлечения на южното ни Черноморие. Видеото е насочено предимно към пазарите във Великобритания и Средна Европа и..

публикувано на 31.03.24 в 09:10