Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Майсторски клас на Дарина Славчева - награда за даровити деца

Снимка: предоставена от Дарина Славчева

Преди дни в Пловдив завърши майсторският клас, ръководен от Дарина Славчева. Известната народна певица проведе заниманията с осем деца, взели участие в МФФ „С песните на Кичка Савова“. В памет на своята именита учителка и като продължение на нейното дело, г-жа Славчева организира майсторския клас като награда за младите дарования, заедно с фондация „Кичка Савова“.

Нека припомним, че на последното, десето поред издание на
фестивала „С песните на Кичка Савова“, за пръв път бе връчена тази специална награда, учредена от едноименната фондация.

На гала концерта в залата на ФА „Тракия“, малките певци изпълниха песни от репертоара на Кичка Савова в съпровод на Дамян Йорданов – кавал, Димчо Енчев – гайда, Борислав Згуровски – акордеон.

Ралица Коларова
Сред документалните записи, предоставени от организаторите, за вас избрахме „Прочу се Стоян хайдутин“ в изпълнение на 12-годишната Ралица Коларова от гр. Нова Загора.

Гледайте и пълния запис на гала-концерта.

Снимките са предоставени от Дарина Славчева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Как мразя"– нова песен от проекта "Пеещи артисти"

Най-новата, 36-та поред песен от проекта "П еещи артисти " на продуцента Игор Марковски е със заглавие "Как мразя". Певицата Мариана Попова е сред плеядата популярни лица от българския артистичен свят, които изпълняват написани специално за тях..

публикувано на 09.04.24 в 10:15
Кристофър Галовски, Емил Димитров – син и адвокат Христина Георгиева на заседание по делото.

Съдът защити авторското право върху песента "Моя страна, моя България"

Окръжният съд в Плевен реши, че е е нарушено авторското право на Емил Димитров - син, заради неразрешено използване и преработка на песента "Моя страна, моя България". Изпълнението в нарушение на Законаза за авторските и сродните права бе публично..

публикувано на 08.04.24 в 13:04
Сияна Буркхард

Талантливо българче прославя страната ни на международни клавирни конкурси

Българче на 9 години от Монтана прослави страната ни на клавирен конкурс в Сингапур. Сред участниците в него е имало пианисти от Тайланд, Хонконг, Малайзия, Гърция, Япония, Китай, Индонезия и Индия. По думите на преподавателката на момичето Нина..

публикувано на 07.04.24 в 10:35