Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Майсторски клас на Дарина Славчева - награда за даровити деца

Снимка: предоставена от Дарина Славчева

Преди дни в Пловдив завърши майсторският клас, ръководен от Дарина Славчева. Известната народна певица проведе заниманията с осем деца, взели участие в МФФ „С песните на Кичка Савова“. В памет на своята именита учителка и като продължение на нейното дело, г-жа Славчева организира майсторския клас като награда за младите дарования, заедно с фондация „Кичка Савова“.

Нека припомним, че на последното, десето поред издание на
фестивала „С песните на Кичка Савова“, за пръв път бе връчена тази специална награда, учредена от едноименната фондация.

На гала концерта в залата на ФА „Тракия“, малките певци изпълниха песни от репертоара на Кичка Савова в съпровод на Дамян Йорданов – кавал, Димчо Енчев – гайда, Борислав Згуровски – акордеон.

Ралица Коларова
Сред документалните записи, предоставени от организаторите, за вас избрахме „Прочу се Стоян хайдутин“ в изпълнение на 12-годишната Ралица Коларова от гр. Нова Загора.

Гледайте и пълния запис на гала-концерта.

Снимките са предоставени от Дарина Славчева

Още от категорията

Поли Генова и Любо Киров с първи съвместен дует

„Тръгни навреме“ е новата песен на творческия и житейски „дует“ – композитора Константин Цеков и поетесата Живка Шопова. Аранжиментът е на Борислав Бояджиев. „Дори да няма път, от вятър сила си вземи… Обърнат ли ти гръб, не съжалявай, а тръгни…..

публикувано на 12.04.22 в 13:12

„Уморих се от съня“, пее Пламен Бонев

Пламен Бонев , известен с артистичния псевдоним Plamen De La Bona , наскоро публикува своята нова песен „Събуди ме“. Певецът е автор на текста и музиката, идеята за сюжета на видеото също е негова. След години работа в чужбина и участие в..

публикувано на 07.04.22 в 09:45

„Дихание“ – разказ с продължение

„Дихание“ е една от най-новите песни в изпълнение на Орлин Горанов .  Текстът е от Красимир Трифонов, музиката и аранжиментът – от Светослав Лобошки. Премиерата на „Дихание“ беше на Благовещение ( 25 март). Песента е своеобразно..

публикувано на 06.04.22 в 09:35