Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

БСП връща мандата на 10-15 септември, ако не може да състави кабинет

Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви в Народното събрание, че обозримият срок за връщането на получения трети мандат е 10-15 септември, ако на разговорите с останали партии не бъде постигнато съгласие за съставяне на кабинет. Така ще има време актуализацията на държавния бюджет да мине на второ четене в парламента. Корнелия Нинова уточни, че поканите за срещи към “Има такъв народ”, “Демократична България” и “Изправи се, БГ! Ние идваме” остават. По думите й, БСП ще търси всякакви варианти, за да бъде съставено редовено правителство. “Поставихме си две цели - да направим редовен кабинет, който да посрещне кризите, връхлитащи ни една след друга, и мнозинство, което да продължи промяната на модела на управление ГЕРБ”, коментира тя.

Още от категорията

България: Запазваме позицията за Северна Македония, Албания може да започне преговори за ЕС

Позицията на България относно започването на преговори за членство в ЕС на Северна Македония остава непроменена. Това са съобщили от Министерски съвет за БГНЕС. От Министерски съвет са уточнили, че „България ще се придържа към Декларацията на Народното..

публикувано на 08.12.21 в 17:34

Президентът изрази надежда третият цикъл от консултации за съставяне на правителство да бъде последен

След проведените консултации с представители на първите четири парламентарно представени групи - ПП, ГЕРБ, ДПС и БСП, президентът Румен Радев посочи, че новото управление има нужда от силен социален вектор, тъй като обществото ни е силно разделено...

публикувано на 06.12.21 в 16:43

При президента започват консултации за бъдещото правителство

Президентът Румен Радев ще проведе на 6 и 7 декември консултации с парламентарните групи в 47-ото Народно събрание. Съгласно Конституцията Радев последователно ще приеме техните представители, за да обсъди връчването на мандат на първата политическа сила..

публикувано на 05.12.21 в 17:22
Подкасти от БНР