Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

P.I.F. с концерт на „Аполония“ в памет на Димо

Група P. I. F.
Снимка: apollonia.bg

„Дуел“ е песен от „P.I.F. 5“ – петия албум на едноименната група. „Дуел“ е част и от сборния албум, който подготвиха Иван Велков (китара), Мартин Профиров (барабани) и Христо Михалков (бас). Направиха го, след като едва 45-годишен си отиде Димо Стоянов – четвъртият от групата, фронтмен и основател на P.I.F., който не успя да се пребори с Covid-19. Тримата са готови и със студийния „P.I.F. 6“, в който са последните песни, записани от Димо.

На 2 септември, в рамките на Празници на изкуствата „Аполония“, известни български поп и рок изпълнители ще изнесат концерт в памет на обичания музикант. Сравнително скоро беше публикуван и клипът на „Дуел“, записан преди четири години, но завършен през последните месеци.

“Би ли приел този дуел, но не за чест, а е за живот…“

„И дуелът започва… Кой ще спечели? Или животът, или смъртта“ – е рефренът, който се повтаря в песента. Музика и текст – Димо Стоянов.


Редактор: Албена Безовска



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Соня Йончева – българският оперен глас от световните сцени

Често пъти, когато говорим за България се прокрадва разделителната линия между "преди" и "сега"- в политически, обществен и исторически план. Но нещо, в което страната ни безспорно присъства без разделение и периоди е световната история на оперното..

публикувано на 18.03.24 в 10:05
Момент от репетицията на Симфоничния оркестър на БНР с диригент Марк Кадин в Първо студио. На пианото – Алексей Чернов.

Радиосимфониците отмениха концерта си за днес

В памет на Негово светейшество Българският патриарх Неофит и Софийски митрополит, БНР отмени насрочения за днес концерт на Симфоничния си оркестър. Концертът „Изкуството на живо“, който трябваше да се състои днес в Зала България,  беше с гост-диригент и..

публикувано на 15.03.24 в 13:35

Музикантите от X-R@Y са готови с новата си песен – "Върни се при мен"

Група X-R@Y, известна с нестандартните си звукови търсения, включващи гъдулка, е готова с нова песен – "Върни се при мен". Тяе посветена на спомена за летните емоции и търсенето на лятото и любовта вътре и извън нас. Носталгичната нотка на..

публикувано на 13.03.24 в 10:15