Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

P.I.F. с концерт на „Аполония“ в памет на Димо

Група P. I. F.
Снимка: apollonia.bg

„Дуел“ е песен от „P.I.F. 5“ – петия албум на едноименната група. „Дуел“ е част и от сборния албум, който подготвиха Иван Велков (китара), Мартин Профиров (барабани) и Христо Михалков (бас). Направиха го, след като едва 45-годишен си отиде Димо Стоянов – четвъртият от групата, фронтмен и основател на P.I.F., който не успя да се пребори с Covid-19. Тримата са готови и със студийния „P.I.F. 6“, в който са последните песни, записани от Димо.

На 2 септември, в рамките на Празници на изкуствата „Аполония“, известни български поп и рок изпълнители ще изнесат концерт в памет на обичания музикант. Сравнително скоро беше публикуван и клипът на „Дуел“, записан преди четири години, но завършен през последните месеци.

“Би ли приел този дуел, но не за чест, а е за живот…“

„И дуелът започва… Кой ще спечели? Или животът, или смъртта“ – е рефренът, който се повтаря в песента. Музика и текст – Димо Стоянов.


Редактор: Албена Безовска

Още от категорията

Теодосий Спасов: Музиката е синтез от чувства

Теодосий Спасов и общо 64 музиканти от 15 европейски страни ще участват в единствения фестивал по вода в Европа. Те ще свирят на кораб, който ще плава по Дунав от 20 март до 1 април. В единствения фестивал по вода в Европа "Срещу течението" 64..

публикувано на 08.02.10 в 09:53

Да си спомним за сладкогласния Костадин Гугов

Наричат го „най-яркият представител на македонската народна песен”. В репертоара му са емблематични песни като „Море сокол пие вода на Вардарот”, „Биляна платно белеше” „Снощи си минах, поминах”, ”Неделя дойде”… и стотици други, които народът ни обича и..

публикувано на 05.02.10 в 13:05
Момент от Деветия Национален събор за народно творчество

„От извора” – записи от националните събори на народното творчество в Копривщица

Десетилетия наред старинният възрожденски град Копривщица е домакин на Националния събор за народно творчество. Началото на това грандиозно фолклорно събитие е през 1965 година. На всеки пет години оттогава, поляните на местността Войводенец се превръщат в..

публикувано на 03.02.10 в 14:26