Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

P.I.F. с концерт на „Аполония“ в памет на Димо

Група P. I. F.
Снимка: apollonia.bg

„Дуел“ е песен от „P.I.F. 5“ – петия албум на едноименната група. „Дуел“ е част и от сборния албум, който подготвиха Иван Велков (китара), Мартин Профиров (барабани) и Христо Михалков (бас). Направиха го, след като едва 45-годишен си отиде Димо Стоянов – четвъртият от групата, фронтмен и основател на P.I.F., който не успя да се пребори с Covid-19. Тримата са готови и със студийния „P.I.F. 6“, в който са последните песни, записани от Димо.

На 2 септември, в рамките на Празници на изкуствата „Аполония“, известни български поп и рок изпълнители ще изнесат концерт в памет на обичания музикант. Сравнително скоро беше публикуван и клипът на „Дуел“, записан преди четири години, но завършен през последните месеци.

“Би ли приел този дуел, но не за чест, а е за живот…“

„И дуелът започва… Кой ще спечели? Или животът, или смъртта“ – е рефренът, който се повтаря в песента. Музика и текст – Димо Стоянов.


Редактор: Албена Безовска

Още от категорията

110 години от рождението на диригента Бончо Бочев

На 1 декември 2009 г. се навършват 110 години от рождението на Бончо Бочев – педагог, диригент, създател на първия детски хор в България и основоположник на детското хорово дело у нас. Роден е в село Поликраище, Великотърновско. Учи педагогика в град Бяла..

публикувано на 01.12.09 в 12:14

Mистерията на българските гласове

В историята на българското изпълнителско изкуство има забележителни събития, към които често обръщаме поглед. Не само заради удоволствието да съпреживяваме отново и отново успехите на нашите музиканти. Макар и отдавна отминали, тези събития продължават да..

публикувано на 30.11.09 в 15:19

Празнично хоро – избрано от звукозаписната продукция на Оркестъра за народна музика при БНР

Преди 75 г., когато българското радио се роди като национална културна институция, една от първите стъпки на Сирак Скитник, ръководител на медията в онези години, е за народната музика и нейното достойно място в програмите. Богатството на фолклора ни и..

публикувано на 26.11.09 в 12:35
Подкасти от БНР