Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

P.I.F. с концерт на „Аполония“ в памет на Димо

Група P. I. F.
Снимка: apollonia.bg

„Дуел“ е песен от „P.I.F. 5“ – петия албум на едноименната група. „Дуел“ е част и от сборния албум, който подготвиха Иван Велков (китара), Мартин Профиров (барабани) и Христо Михалков (бас). Направиха го, след като едва 45-годишен си отиде Димо Стоянов – четвъртият от групата, фронтмен и основател на P.I.F., който не успя да се пребори с Covid-19. Тримата са готови и със студийния „P.I.F. 6“, в който са последните песни, записани от Димо.

На 2 септември, в рамките на Празници на изкуствата „Аполония“, известни български поп и рок изпълнители ще изнесат концерт в памет на обичания музикант. Сравнително скоро беше публикуван и клипът на „Дуел“, записан преди четири години, но завършен през последните месеци.

“Би ли приел този дуел, но не за чест, а е за живот…“

„И дуелът започва… Кой ще спечели? Или животът, или смъртта“ – е рефренът, който се повтаря в песента. Музика и текст – Димо Стоянов.


Редактор: Албена Безовска

Още от категорията

Световноизвестният оркестър на Глен Милър гостува в София

На 22 декември Националният дворец на културата и АРТ БГ  представят световноизвестния оркестър на Глен Милър. Празничният концерт ще ознаменува 65-години от кончината на великия музикант – тромбонист, композитор, оставил трайна диря в световния джаз. Глен..

публикувано на 01.12.09 в 14:43

110 години от рождението на диригента Бончо Бочев

На 1 декември 2009 г. се навършват 110 години от рождението на Бончо Бочев – педагог, диригент, създател на първия детски хор в България и основоположник на детското хорово дело у нас. Роден е в село Поликраище, Великотърновско. Учи педагогика в град Бяла..

публикувано на 01.12.09 в 12:14

Mистерията на българските гласове

В историята на българското изпълнителско изкуство има забележителни събития, към които често обръщаме поглед. Не само заради удоволствието да съпреживяваме отново и отново успехите на нашите музиканти. Макар и отдавна отминали, тези събития продължават да..

публикувано на 30.11.09 в 15:19
Подкасти от БНР